ȘTIRI

Noile mutații ale coronavirusului atacă din ce în ce mai mult populația tânără, deoarece virusul devine mai agresiv.

Detalii...  

Jumătate din pacienții COVID-19 de la Terapie Intensivă își pierd viața. Cei mai mulți dintre ei sunt aduși la spital deja în stare gravă sau extrem de gravă, nu sunt vaccinați, în multe cazuri fiind vorba de persoane care nu au boli cronice, dar s-au adresat la medic târziu, deja după 10-12 zile de boală, când începe deja inflamarea plămânilor.

Detalii...  

Între 80.000 şi 180.000 de angajaţi din sistemul de sănătate au murit din cauza COVID-19 între ianuarie 2020 şi mai 2021, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat joi.

Detalii...  

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech are o eficacitate ridicată în rândul adolescenţilor, potrivit unui studiu axat pe varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, care a arătat că pentru tinerii vaccinaţi cu schemă completă riscul unei boli simptomatice a scăzut cu 93% în comparaţie cu cei nevaccinaţi, relatează EFE.

Detalii...  

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 se înmulțesc în valul patru al pandemiei, tot mai mulți oameni raportează că s-au infectat cu SARS-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară, relatează The Guardian.

Detalii...  

A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu realizat de cele două laboratoare.

Detalii...  

Simplul act de a respira ar putea fi un mod major de transmitere a tuberculozei, sugerează un studiu dat publicităţii marţi, care ar putea modifica profund strategiile de luptă împotriva acestei boli, tradiţional centrate pe tuse, principalul său simptom.

Detalii...  

Majoritatea pacienților internați la Terapie Intensivă nu sunt vaccinați, iar vaccinul anti-COVID-19 nu exclude definitiv prezența bolii, ci asigură o formă mai ușoară a acesteia.

Detalii...  

O conferință de presă despre starea de sănătate a moldovenilor pe fundalul răspândirii continue a virusului COVID-19 a fost organizată miercuri, 20 octombrie, la Ministerul Sănătății.

Detalii...  

Sfatul Medicului