ȘTIRI

Apariția unei noi variante COVID cu o rată de mortalitate similară cu cea a MERS, care ucide una din trei persoane infectate, este o „posibilitate realistă”, au avertizat mai mulți experți.

Detalii...  

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în Rep. Moldova, medicul epidemiolog din cadrul ANSP, Ștefan Gheorghiță, a venit cu mai multe explicații și răspunsuri.

Detalii...  

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat miercuri că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate ″impulsiona puternic″⁣ protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului SARS-CoV-2, comparativ cu schema de vaccinare cu două doze.

Detalii...  

Vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca prezintă un mic risc de formare a cheagurilor de sânge cu un nivel scăzut de trombocite după prima doză, dar nu există un risc suplimentar după a doua doză, arată un studiu condus și finanțat de producătorul de farmaceutice, transmite Reuters.

Detalii...  

Anticorpii produşi de vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech scad treptat sub un nivel-cheie la aproximativ şase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Detalii...  

Specialiștii de la Agenţia Europeană a Medicamentului au inclus sindromul Guillain-Barré, o afecţiune neurologică rară, printre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID produs de Johnson & Johnson, relatează Realitatea Plus.

Detalii...  

Un medic din SUA, specializat în medicină internă și boli infecțioase, a arătat, cu ajutorul unor radiografii pulmonare a doi pacienți COVID-19, care este diferența dintre plămânii unei persoane vaccinate și ai alteia neimunizate împotriva virusului.

Detalii...  

Vaccinul Johnson & Johnson împotriva Covid-19 s-a dovedit a fi mult mai puţin eficient în diminuarea simptomelor provocate de infectarea cu variantele Delta şi Lambda ale coronavirusului decât în cazul tulpinii originale.

Detalii...  

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că varianta Delta, foarte contagioasă şi şi care se află deja la originea a mai mult de trei sferturi din cazurile noi de Covid în numeroase ţări mari, va fi predominantă în lunile următoare.

Detalii...  

Sfatul Medicului