Dermatologul Smirnova remarcă că herpesul poate provoca boli grave și infertilitate.

Virusul herpes nu este, de obicei, periculos, dar dacă imunitatea organismului este scăzută, infecția poate pătrunde în fluxul sanguin și poate provoca reacții patologice, transmite life.ru.

Persoanele cu HIV, cu imunodeficiențe congenitale, pacienții care au suferit un transplant și cei cu antecedente de cancer ar trebui să fie deosebit de atenți la herpes, deoarece acesta poate provoca boli grave sau chiar moartea.

Dermatovenerologul și dermatologul Daria Smirnova a povestit despre asta.

Medicul avertizează că complicațiile herpesului în primul rând amenință adăugarea la infecții secundare în zona erupțiilor cutanate, de exemplu, infecția oculară herpes oftalmologic poate duce la afectarea vederii și chiar la orbire, iar forma neglijată de herpes este periculoasă encefalita herpetică și meningita herpetică.

"O formă avansată de herpes la femeile aflată însărcinate poate duce la o infecție herpetică neonatală - infectarea copilului în timpul sarcinii sau al nașterii. Herpesul poate provoca, de asemenea, infertilitate", a explicat dermatologul.

Cele mai frecvente herpesvirusuri sunt HPV-1 și HPV-2. Acestea pot fi contractate de la o persoană infectată, care are răni pe piele. Există, de asemenea, factori care pot duce la reapariția herpesului. Aceasta e imunodeficiența, infecțiile virale, febra mare, administrarea de medicamente imunosupresoare, fluctuațiile hormonale din timpul menstruației, lipsa somnului, intervențiile chirurgicale și stresul cronic, a sintetizat medicul.

life.ru