Arhitectura feței depinde de mușcătură, care trebuie evaluată de la șase ani. La această vârstă e timpul ideal ca medicul să aprecieze mușcătura copilului.

De aceasta depinde arhitectura feței, dar și sănătatea tuturor dinților. În plus, la 6-7 ani, eventualele corecții dentare sunt extrem de simple, transmite  stirileprotv.ro.

Mușcătura corectă înseamnă echilibru muscular, dar și echilibrul articulațiilor feței. Și se înscrie în liniile corecte ale întregului organism.

Cristina Mihai, medic specialist ortodonție:

„Linia ocluziei trebui să fie la același nivel cu linia pupilară, cu linia umerilor, cu linia șoldurilor și cu linia genunchilor. Așa cum stăm noi în poziție verticală”.

Ioana Dragoman, medic specialist ortodont: 

„Nu așteptați să crească toți dinții, poate uneori primiți această recomandare, dar medicii care se ocupă de copii știu că trebuie să veniți la 6-7 ani cu ei, nu înseamnă că primesc un tratament, ci o evaluare”.

La un copil de 6-7 ani, medicul ortodont constată că oasele maxilare ale acestuia pot fi prea înguste. Aceasta înseamnă că dinții nu vor putea să erupă corect. Din păcate, implică respirație slabă, dificultăți de vorbire, dificultăți la mestecat.

Tratamentul constă într-un aparat care va largi maxilarul.

Ioana Dragoman, medic specialist ortodont: 

„Disjuncția maxilară e lărgirea maxilarului, unul dintre cele mai frecvente tratamente, cu beneficii uriașe. Un aparat fix se poartă 9 luni de zile în total - copiii se obișnuiesc”.

În copilărie, polipii prea mari și amigdalele prea mari determină respirația orală. Are impact negativ și asupra oaselor faciale. Medicul ORL îndepărtează polipii ori amigdalele prea mari, apoi medicul ortodont rezolvă problemele cavității orale.

Cristina Mihai, medic specialist ortodonție: 

„Când mandibula nu este dezvoltată suficient, copilul e un respirator oral, are arcadele dentare între-deschise, cearcăne, aduce capul înainte pentru a compensa lipsa respirației”.

La 6 ani, mergeți la control ortodontic, care evaluează toată structura facială a copilului. 

 

 stirileprotv.ro