Dezinfectarea mâinilor este una din măsurile obligatorii, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus și nu doar.

Specialiștii în sănătate îndeamnă toți oamenii să facă acest lucru cât mai des cu putință. Șeful unui departament al Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, spune că dezinfectarea calitativă a mâinilor presupune o anumită tehnică, transmite  Agora.md. 

La fel, medicul ne îndeamnă să alegem cu grijă soluția de dezinfectare. Aceasta ar trebui să conțină 75% alcool.

„E necesar 30 de secunde cu soluția dezinfectantă. Vodca și ceva mai slab de 75% alcool nu omoară virusul. Mișcarea trebuie să fie între degete. Pe urmă degetul mare separat, iar apoi vârful degetelor pe palmă”, a explicat doctorul Adrian Belîi.

La fel, șeful departamentului Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Andrian Belîi, îndeamnă toți oamenii să poarte mănuși, măști de protecție și să păstreze distanța de un metru, în această perioadă.

Precizăm că până în acest moment, în R. Moldova sunt confirmate 36 de cazuri de infecție cu COVID -19.

Trei pacienți se află în stare gravă, iar singura paciență internată la Spitalul Republican așteaptă rezultatele celui de-al doilea test pentru a fi confirmată însănătoșirea și a fi externată, a informat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă.