Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că nu există „aproape nicio șansă” ca noul coronavirus să fie eradicat.

Despre aceasta el a declarat într-un interviu recent cu Peter King, scriitor și fotbalist NBC Sports Football, transmite gandul.ro.

Fauci a avertizat că coronavirusul este atât de contagios și modul în care se răspândește cu ușurință, chiar și de la pacienții asimptomatici

În timp ce mai mulți fani sportivi speră că situația pandemică va fi în curând suficient controlată pentru a organiza evenimente sportive regulate, inclusiv sezonul de fotbal din toamnă, Fauci a avertizat că este posibil să nu fie posibil.

Fauci a avertizat că coronavirusul este atât de contagios și modul în care se răspândește cu ușurință, chiar și de la pacienții asimptomatici, obstacolele logistice pentru a deține orice fel de sporturi de echipă de lungă durată vor fi imense,

Anthony Fauci compară pandemia de SARS-COV-2 cu epidemia de SARS, din 2003.

„Spre deosebire de virusul SARS, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, spune acesta, potrivit Business Insider.

Peste 4 milioane de persoane au fost infectate până în prezent cu noul coronavirus, iar peste 80.000 de oameni au murit din cauza acestuia

„Se transmite atât de uşor încât este răspândit în toată lumea, astfel că şi în condiţiile în care controlăm noi cu succes infecţiile din ţara noastră, iar numărul acestora scade dramatic în timpul verii, nu este practic nicio şansă ca virusul să fie eradicat”, a precizat Fauci.

Anthony Fauci consideră că redeschiderea prematură a granițelor poate provoca decese care ar putea fi evitate

Coronavirusul este atât mai contagios, cât și mai mortal decât alte boli virale, cum ar fi gripa sezonieră, iar un vaccin împotriva lui aproape sigur nu va fi disponibil până la venirea sezonului gripei.

În timp ce vaccinurile faza inițială 1 sunt în desfășurare într-un ritm record, un vaccin implementabil nu va fi capabil pentru alte 12-18 luni după estimările cele mai optimiste.

În absența unui vaccin, Fauci și alți experți în sănătate publică pledează pentru testarea în masă la o scară mult mai mare, o armată robustă de urmăritori de contact pentru a localiza și a opri focarele pe urmele lor și izolarea selectivă și carantinarea bolnavilor.

„Acum, chiar dacă virusul scade dramatic în iunie și iulie și august, pe măsură ce virusul începe să se întoarcă toamna, mi-ar fi în minte, rușine pentru noi dacă nu avem toate mecanismele de prevenire de la a exploda din nou „a adăugat Fauci.

Cu alte cuvinte, teste suficiente pentru a testa pe toți cei care trebuie să fie testați.

Testare suficientă, astfel încât atunci când cineva se infectează, puteți face imediat urmărirea și izolarea contactelor pentru a preveni infecția să treacă la câteva infecții la sute de infecții. Așa controlezi un focar. ”

agerpres.ro