Sfatul medicului

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din spaţiul ex-sovietic, Evghenii Komarovski, avertizează că dacă oamenii nu se vor vaccina, aceasta ar putea fi ultima toamnă din vieţile lor.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectiose Victor Babes din Timisoara, atrage atentia ca spitalele sunt pline de pacienti nevaccinati impotriva noului coranavirus.

Mihai Craiu, medic la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din România, a declarat că infecţia cu noul coronavirus la copii "rareori" evoluează cu forme "semnificative" de boală, adăugând că cei mai mulţi pacienţi pediatrici aflaţi la terapie intensivă sunt sugari cu comorbidităţi şi adolescenţi.

Vaccinarea împotriva COVID-19 reduce cu 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele de peste 50 de ani şi pare eficace şi împotriva variantei Delta, potrivit unui amplu studiu francez publicat luni, informează AFP.

Chiar dacă un test COVID are rezultat negativ, nu înseamnă că persoana care l-a făcut nu este infectată. Medicul Adrian Marinescu a explicat, la Digimatinal, că aceste teste sunt orientative.

Șeful secției Reanimare COVID-19 de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), Ivan Cîvîrjîc, spune că jumătate din pacienții care erau în secția reanimare COVID, erau veniți de la nunți și cumetrii.

„COVID-ul este un flagel, este o năpastă peste societate, care a dus la suprasolicitarea sistemului medical, la probleme în societate, de divers gen.”

Fiind mai o afecțiune mai des întâlnită în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, amigdalita sau ”roșu în gât” este caracterizată de acea durere înțepătoare în gât, însoțite de febră, dureri în urechi și respirație urât mirositoare.

Potrivit unor studii de specialitate, cele mai multe medicamente pe care le au acasă majoritatea oamenilor sunt cele pentru răceli, vitaminele și suplimentele alimentare.