Un tânăr din Moldova a oferit detalii cutremurătoare din lupta sa cu virusul ucigaș.

După ce a stat 21 de zile la reanimare, acesta a expediat o scrisoare la adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Expediați-ne o știre prin care îndeamnă cetățenii să se vaccineze.

"Astăzi am fost transferat de la terapie intensivă într-un salon obișnuit. Am petrecut la reanimare 21 de zile fără să mă ridic din pat. Nu doresc nimănui să treacă prin ceea ce am trăit eu. 

Eu vă rog, chiar vă implor! Mergeți și vă vaccinați, indiferent cu ce vaccin, principalul e să vă imunizați. Vaccinarea nu vă garantează protecție împotriva COVID căci se infectează și pacienții vaccinați, însă tratamentul lor este mult mai rapid și starea lor de sănătate este mult mai bună.

În acest timp în care am stat la reanimare, am ajuns la concluzia ca e mai bine sa te vaccinezi, decât să ai plămânii infectați în proporție de 80% și timp de 21 de zile, prin intermediul unui cateter (într-o arteră de lângă gât se introduce un tub aproape până la inimă) să ți se introducă zi și noapte litri de chimie plus injecții în abdomen, pastile + injecții în cateter, nemaivorbind despre ventilația artificială a plămânilor. 

Chiar dacă în vaccin ar exista un cip, o antenă satelit, sau orice altceva, în schimb te va ajuta să eviți acest lucru. Convingeți-vă părinții și bunicii să se vaccineze.

Toate locurile în spital sunt ocupate. Am așteptat pe coridor o jumătate de zi până când un loc din secție a devenit liber, moment în care virusul îmi mânca plămânii. 

Credeți-mă, o face foarte repede și cu cât mai tare se infectează plămânii, cu atât temperatura corpului este mai mare, nu așteptați în caz de temperatură ridicată. Ia-ți oamenii dragi și du-te să te vaccinezi", a mărturisit tânărul.

Știri.md reamintește că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 343.261.

știri.md

Sfatul Medicului