Ministerul Sănătății se află în proces de negocieri pentru a procura un lot de vaccin Sputnik V.

Anunțul a fost făcut astăzi, 27 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, transmite Moldpres.

Potrivit sursei citate, serul urmează să satisfacă solicitările parvenite din partea populației. ”Aspectul politic nu ne interesează și sperăm să ajungem cât mai repede la semnarea acestui contract”, a spus Nemerenco.

Ea nu a precizat numărul dozelor de ser care urmează a fi achiziționate, însă a menționat că acesta va contribui la creșterea procentului de persoane imunizate din unele raioane.

“În ultima săptămână avem o ușoară creștere a procesului de imunizare pe întreaga țară. Ieri s-au vaccinat 5.500 de persoane, circa 4.440 au primit prima doză de vaccin. 

O rată mai mare de vaccinare este în Capitală, circa 37%. Și sunt regiuni în care procesul de imunizare este mai lent, deoarece există preferință pentru un anumit vaccin pe care noi îl vom achiziționa”, a adăugat Nemerenco.

Șeful de la Sănătate a informat că subiectul administrării celei de-a treia doze de vaccin se află pe masa discuțiilor la Minister.

“Așteptăm concluzia experților care să stabilească care sunt primele categorii pentru acest proces”, a conchis oficialul.

moldpres.md

Sfatul Medicului