Moderna a solicitat autorizarea vaccinului anticovid pentru adolescenți. Cererea a fost depusă la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) și autoritățile canadiene.

În prezent, serul Moderna este autorizat pentru persoanele pentru 18 ani, astfel că producătorul a solicitat autorizarea în UE și Canada, relatează Stirileprotv.ro.

Pentru grupa de vârstă 12-16 ani este autorizat în Europa și Canada vaccinul Pfizer-BioNtech.

Moderna anunţa la sfârşitul lui mai rezultatele complete ale unor studii clinice asupra unui număr de peste 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, în Statele Unite.

„Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna împotriva covid-19 s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea Covid-19 la adolescenţi”, a declarat luni, citată într-un comunicat, CEO-ul Moderna, Stephane Bancel.

Vaccinul a fost în general ”bine tolerat”, subliniază compania americană, iar efectele secundare pe care le provoacă adolescenţilor sunt aceleaşi cu cele provocate adulţilor.

Moderna „preconizează, de asemenea, să ceară o autorizare a utilizării de urgenţă agenţiei americane a medicamentului (FDA) în vederea extinderii utilizării vaccinului său la adolescenţi în Statele Unite”, mai anunţa compania.

stirileprotv.ro

Sfatul Medicului