Caz șocant într-o familie din Capitală. Micuța lor, de numai 14 zile trece prin clipe groaznice.

Fetița s-a născut cu unele malformații congenitale, iar medicii nici nu încearcă să o ajute, de teamă că ea va muri, transmite Tvc.md.

Cel puțin asta spune mama bebelușului care acuză medicii de malpraxis. Potrivit ei, specialiștii i-au spus că va aduce pe lume un copil sănătos, iar după naștere femeia a rămas mută de durere. Verdictul doctorilor fiind – boli incompatibile cu viața. Întreaga durere o puteți vedea într-un reportaj exclusiv realizat de reporterii Tvc. Vă avertizăm că urmează imagini și declarații care vă pot afecta emoțional.

„În fiecare zi mă rog la Dumnezeu ca să-i fie milă de fiica mea. Fiecare zi aștept să fie ultima pentru ea.”

Tatiana Bejenaru a așteptat timp de 12 ani să devină mamă. A pierdut cinci sarcini concepute natural din cauza unei boli de care suferă. Totuși, femeia nu și-a pierdut niciodată speranța și, anul trecut, a rămas din nou însărcinată. De această dată, nimic nu prevestea o tragedie spune femeia.

Toate ecografiile pe care le-a făcut arătau că fătul se dezvoltă normal, iar ea urma să aducă pe lume o fetiță sănătoasă o asigurau specialiștii, susține tânăra mamă.

Tatiana Bejenaru:”La 30 de săptămâni am fost cu soțul la domnul Șișnițanu și el nea arătat la ecran examenul ultrasonografic. Uitați-vă ce spate frumos, ce piciorușe frumoase, ce căpșor frumos, ce fetiță blondă cu ochi albaștri. Un copil normal.”

Fericiți că sarcina decurge bine, cuplul Bejenaru a mers la următorul examen ecografic la 36 de săptămâni, așa cum le-a recomandat specialistul. Aici însă au primit o veste șocantă de la medic.

„La 36 de săptămâni îmi spun că aveți un copil cu dizabilități. Chiar dacă este un mare păcat, dar dacă știam din timp, nu păstram această sarcină.”

La recomandarea medicilor, femeia a născut de urgență. După ce a adus pe lume micuța, verdictul a fost nemilos – boli congenitale incompatibile cu viața. Anomalie a sistemului nervos, deformarea coloanei vertebrale și malformații ale picioarelor, sunt doar câteva dintre maladiile grave stabilite de doctori, spune Tatiana Bejenaru.

Tatiana Bejenaru:” Copilul primește antibiotice pentru că la spate i-au depistat niște bacterii. Mai mult nimic. Nu primește niciun tratament. La fiecare mișcare copilul plânge și strigă, are dureri. Cât va trăi copilul nimeni nu știe. Toți refuză să facă ceva pentru că sunt foarte multe probleme.”

Femeia a consultat și alți specialiști care i-ar fi spus că malformațiile puteau fi văzute din timp. Ea însă, dă vina pe mai mulți medici, acuzându-i de malpraxis.

Tatiana Bejenaru: ”Dacă 10 specialiști spun că aceasta se poate vedea și unul nu a văzut. Înseamnă că acesta ori nu a dorit să vadă, sau a văzut și a ascuns. Eu consider că medicul nostru de familie, doamna Bobeica, ginecologul nostru, și medicul Șeșnițan. Ei nu trebuie să activeze în medicină. ”

Cu lacrimi în ochi și durere în suflet, Tatiana Bejenaru susține că se va adresa în judecată pentru a-i trage la răspundere pe toți cei care i-au transformat viața într-un coșmar. Unul dintre medicii acuzați, Iurie Șișnițanu a respins învinuirile, declarând că nu toate patologiile pot fi depistate din timp la ultrasonografie.

Iurie Șișnițanu, specialist USG: ”Eu mă simt vinovat că poate undeva a fost obeză și poate trebuia să insist să se ducă încă la un specialist. Nimeni nu este Dumnezeu, greșesc toți și cei mai mari specialiști. ”

Medicul de familie nu a răspuns la telefon pentru o reacție, iar ginecologul, care a examinat femeia pe timpul sarcinii, încă nu a răspuns la solicitare. Reporterii au sesizat Ministerul Sănătății despre acest caz. Responsabilii de acolo le-au spus că nu cunosc nimic despre asta, dar vor încerca să găsească o soluție după ce părinții se vor adresa cu o solicitare oficială.

tvc.md

Sfatul Medicului