O mamă și copilul său, ambii suspecți la coronavirus, au fugit din spital înainte să fie examinați și să le fie prelevate probele pentru analiza de laborator.

Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md.

„O mămică, caz suspect, nu a vrut să rămână în spital și nici nu ne-a dat posibilitatea să examinăm copilul. Agresând cadrele medicale, a fugit din unitatea de primiri urgente.

Am anunțat poliția, s-au făcut alte măsuri. Vă rugăm mult să vă supuneți indicațiilor personalului medical. 

Noi vrem ca dumneavoastră și copiii voștri să fiți sănătoși. Suntem în condiții deosebite azi. Nu vă supărați pe noi când vă impunem niște restricții, ele sunt necesare ca să nu infectăm alți pacienți”, a declarat șefa Spitalului de boli contagioase pentru copii, Ludmila Bîrca.

„În prezent, lucrează organele de drept în cazul respectiv. Este vorba de o iresponsabilitate față de sine și față de cei din jur. O persoană contaminată cu COVID-19 reprezintă risc de contaminare pentru 4-5 persoane. 

Și tot așa merge șirul și vedeți cum se declanșează situația. Când persoanele întrunesc criteriile de caz suspect, sunt obligate să respecte regimul de autoizolare, să apeleze medicul de familie”, a menționat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a adăugat că mai multe detalii despre acest caz vor fi anunțate pe parcursul zilei.

Sfatul Medicului