Moldovenii sunt în drept să își schimbe medicul de familie atât în cadrul aceleiași instituții, cât şi de la o altă instituție medicală la alta.

Etapele:
1. Adresarea la medicul ales și obținerea acordului de a vă înscrie
2. Completarea cererii de schimbare a medicului de familie, pe care la medicul de familie sau la reprezentanțele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) De asemenea, de menţionat că poate fi descărcată şi de pe pagina cnam.md.
3. Înregistrarea cererii.

Menţionăm că prin intermediul agenţiilor teritoriale ale CNAM, potrivit ministrului Stela Grigoraş, sunt procesate lunar în jur de 5.000 de cereri de schimbare a medicului de familie, dintre care jumătate sunt depuse de locuitorii municipiului Chișinău.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) organizează până pe 31 martie 2018 campania anuală de informare a populaţiei despre drepturile şi obligaţiile beneficiarilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), acţiune susţinută de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Ediţia curentă se axează pe modalitatea de înregistrare/schimbare a medicului de familie şi a instituţiei medicale primare.

Campania are drept scop creşterea nivelului de informare a populaţiei despre dreptul la libera alegere a medicului de familie şi a instituţiei medicale primare. Grupurile-ţintă ale acesteia sunt populaţia generală şi lucrătorii medicali.

point.md

Sfatul Medicului