Medicii francezi susțin că pierderea mirosului ar avea legătură cu coronavirusul. Anosmia, fără o cauză stabilită, poate indica un pacient pozitiv cu COVID-19.

Pe lângă simptomele cunoscute până acum ale COVID-19, febra, tusea, dispneea (greutate în respiraţie), medici ORL francezi avertizează asupra unui alt simptom: pierderea mirosului, informează sâmbătă AFP, transmite Antena3.ro.

Medicii francezi au remarcat o creștere a cazurilor de anosmie în ultimele zile, a informat ministrul francez al Sănătății, care a explicat că este vorba despre o ''dispariţie bruscă a mirosului'', dar fără nas înfundat, iar câteodată însoţită și de o dispariţie a gustului.

"Există o legătură evidentă'' între anosmie şi virus, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris.

"Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sunt COVID-19 pozitive'', a precizat specialistul pentru AFP.

Medicii au observat că pacienţii care au dezvoltat acest simptom sunt tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani.

Specialiștii recomandă celor care sesizează această reacție să se autoizoleze imediat şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial.