Medicul infecţionist Adrian Marinescu explică faptul că spirtul nu este eficient împotriva Covid 19, motiv pentru care trebuie să foloseşti dezinfectanţi speciali care se găsesc în comerţ.

Dacă ţi-ai făcut stocuri serioase de spirt, trebuie să ştii că acesta nu te ajută să scapi de noul coronavirus, transmite  Mediafax.

„Spirtul nu e biocid, ce înseamnă asta, că nu distruge Covid-19. Ce ne ajută pentru Covid-19 sunt: dezinfectanţi pe bază de alcool, dar să fie speciali pentru asta, şi ceea ce înseamnă substanţe pe bază de clor.

Singura care nu intră aici, cum nu intră nici spirtul este clorhexidina, pentru că studiile făcute au arătat că nu este eficientă pe Covid-19”, spune Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Ce ai de făcut este să foloseşti dezinfectanţi speciali care se găsesc în comerţ.

„Să folosim dezinfectanţi dedicaţi, spirtul nu este dezinfectant dedicat, eventual ar fi ideal să şi scrie, nu scrie pentru Covid-19, dar cele care sunt biocide şi lucrul ăsta este trecut în prospect, sunt foarte bune”, explică medicul.

Ai mare grijă când folosești clorul! Multe dintre substanţele cu care dezinfectezi suprafeţele în bucătărie au clor, iar acesta este iritant pentru piele. De bază rămâne săpunul, pe care îl poţi folosi fără să te zgîrceşti.