Sfatul medicului

Rusia este prima ţară care a anunţat că a aprobat vaccinul împotriva noului coronavirus.

Masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, spune medicul infecţionist Carmen Dorobăţ.

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează asupra pericolului folosirii aerului condiţionat în spaţiile închise în care sunt pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Serviciile meteo prognozează o vară mult mai caldă decât în anii precedenți. Autoritățile de sănătate, inclusiv populația trebuie să fie pregătite pentru a preveni și aborda posibilele consecințe asupra sănătății ale expunerii la valurile de căldură.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, Raed Arafat a explicat, printr-o schemă publicată pe Facebook, de ce este importantă purtarea măștii de protecție.

Virgil Musta, medicul infecționist timișorean, care a vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, face apel la oameni.

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că nu există „aproape nicio șansă” ca noul coronavirus să fie eradicat.

Participăm toți la combaterea noului virus purtând mască în locurile publice. Atenție, însă: vă protejează doar dacă este folosită corect, adică dacă vă acoperă nasul și gura.

Copiii, mai ales la vârste fragede, deseori contractează infecții virale, lucru firesc pentru perioada de creștere a copilului. Pentru a proteja copii de complicații, trebuie evitată administrarea antibioticelor, antitusivelor sau preparatelor antipiretice, care sunt improprii pentru perioada de copilărie, în special pentru copiii de vârstă fragedă.