Sfatul medicului

Rodica Rusu-Gramma, dr. conferențiar universitar la Școala de Management în Sănătate Publică „Nicolae Testemițanu”, consideră că cei care se programează pentru a se vaccina anti-COVID-19, iar ulterior nu se mai prezintă pentru a se vaccina, nu înțeleg ce înseamnă vaccinarea ca proces.

Conform celor mai recente date ale OMS, cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent cancer la nivel global. În Moldova, anual aproximativ 160 de femei sunt victime ale acestui tip de cancer.

În Moldova se desfășoară săptămâna imunizării. Invitata emisiunii aLive, Olga Cîrstea, medic pediatru, a vorbit despre programul de imunizare din Moldova, despre vaccinurile de care au nevoie copiii și de ce.

În Moldova, procesul de imunizare a început acum o lună, dar până în prezent provoacă o mulțime de controverse și îndoieli atât în rândul medicilor, cât și în rândul locuitorilor țării.

Pierderea mirosului este nu doar unul dintre factorii de diagnosticare timpurie a COVID-19, ci și simptomul unui pronostic bun al bolii, potrivit unui studiu coordonat de cercetători de la Universitatea Complutense și de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, relatează EFE.

Simularea matematică a răspândirii virusului COVID-19 în Moldova a demonstrat prognoze sumbre. Dacă restricțiile vor fi scoase, iar campania de imunizare nu va începe curând, ne putem aștepta la circa 2 milioane de cazuri de infectări și 70 de mii de decese cauzate de virus.

Cum ţinem sub control simptomele de răceală şi gripă - aflăm de la medicul primar de boli infecţioase Adrian Marinescu.

Virusul SARS-COV2, prin modificările inflamatorii pe care le induce, poate afecta atât mușchiul cardiac, cât și endoteliul vascular (peretele intern al vasului). Și cum vasele sunt prezente în toate organele, afectarea acestora poate avea multiple localizări: inimă, plămâni, rinichi, creier, spune dr. Lăcrămioara Petrescu, medic primar cardiolog, MedLife Grivița, transmite Hotnews.ro.

Dr. Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru, a publicat un text despre cei care decid să își încheie viața în această perioadă pandemică, după ce o studentă la Medicină din Iași s-ar fi sinucis săptămâna trecută.