Sfatul medicului

Când să ne facem griji pentru sănătatea rinichilor noştri, care sunt simptomele care trebuie să ne dea de gândit în a contacta un medic nefrolog şi cât de vulnerabili sunt pacienţii cu probleme renale în cazul îmbolnăvirii cu Covid-19?

Unul dintre cele mai frecvente simtptome cu care ne confruntăm de-a lungul vieţii este, fără îndoială, durerea de cap.

De ce are nevoie creierul pentru a funcţiona corespunzător, dar şi care sunt factorii nocivi şi ce putem face pentru a menţine sănătatea acestui organ cu funcţii atât de importante?

Chiar dacă în România nu există un Registru Naţional de Tumori Cerebrale, nu înseamnă că nu există pacienti care primesc acest diagnostic în fiecare zi.

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, susține că există un aliment banal care ține ulcerul la distanță, ameliorează arsurile și care are o eficiență maximă dacă este consumat crud sau gătit doar 2-3 minute.

Deşi acestea nu sunt atât de frecvente precum alte tipuri de tumori, localizarea lor la nivelul celui mai important organ din corp le transformă într-o problemă de sănătatea care-şi găseşte rezolvarea doar datorită chirurgilor cu experienţă şi tehnologiei care asistă profesioniştii pe tot parcursul procesului de diagnosticare şi extirpare.

Una dintre cele mai simple activităţi din zi este şi cea mai importantă pentru organism: somnul.

O boală relativ frecventă pe plan mondial, epilepsia este o afecţiune neurologică, o perturbare a activităţii electrice normale a creierului, care se manifestă prin crize repetate.

În contextul (re)intrării în colectivitate, mămicile sunt îngrijorate că sistemul imunitar al copiilor ar putea fi prea slabit pentru a face față virusurilor și bacteriilor din jur, motiv pentru care caută scurtături către întărirea acestuia.