Sfatul medicului

Infecțiile respiratorii la copiii mici (6 luni – 3 ani) sunt frecvente în anotimpurile reci, iar unele cazuri pot fi destul de severe și înfricoșătoare pentru părinți. Infecția virală la vârste fragede poate provoaca boli acute și poate fi asociată cu dezvoltarea respirației șuierătoare (wheezing) și a astmului în viața ulterioară.

Medicul oncolog Vadim Ghervas atenționează asupra existenței mai multor tipuri de cancer pe care omul nu le simte.

Medicul igienist, Ion Nistor, îndeamnă insistent să nu ezităm să renunțăm la fumat, care este un viciu extrem de dăunător pentru sănătatea noastră și – ce este mai important – mult mai dăunător pentru sănătatea și viața celor din jurul nostru (soție, soț, copii, prieteni, colegi), toți nefumători.

Medicul neurolog, Dana Craiu susține că bolile neurologice la copii apar atunci când se întâmplă ceva anormal în creier sau sistemul nervos. Aceste afecțiuni pot varia de la epilepsie la migrene, dureri de cap sau tulburări de mișcare.

"Gătul este roșu!" sună ca un diagnostic, însă, de fapt, nu e nici pe departe așa! - susține medicul ORL Trofimciuc Marina.

Medicul alergolog Victoria Brocovschii, conferențiar universitar, Disciplina de pneumologie și alergologie, USMF „Nicolae Testemițanu”, a venit cu informații utile și sfaturi pentru persianele care au de suferit din cauza acestei plante.

Varicela sau vărsatul de vânt este o boală infecțioasă care apare mai frecvent iarna sau primăvara și este extrem de contagioasă, mai ales în cazul copiilor care se află în colectivități.

În perioada sezonului estival, familiile cu copii își petrec majoritatea timpului liber în parcurile din capitală. Una dintre practicile periculoase pe care le putem observa destul de frecvent în parcurile de la noi este scăldatul copiilor în interiorul havuzurilor.

Conf. dr. Doru Herghelegiu, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurgie oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, are mai multe recomandări pentru femeile însărcinate.