Sfatul medicului

Simularea matematică a răspândirii virusului COVID-19 în Moldova a demonstrat prognoze sumbre. Dacă restricțiile vor fi scoase, iar campania de imunizare nu va începe curând, ne putem aștepta la circa 2 milioane de cazuri de infectări și 70 de mii de decese cauzate de virus.

Cum ţinem sub control simptomele de răceală şi gripă - aflăm de la medicul primar de boli infecţioase Adrian Marinescu.

Virusul SARS-COV2, prin modificările inflamatorii pe care le induce, poate afecta atât mușchiul cardiac, cât și endoteliul vascular (peretele intern al vasului). Și cum vasele sunt prezente în toate organele, afectarea acestora poate avea multiple localizări: inimă, plămâni, rinichi, creier, spune dr. Lăcrămioara Petrescu, medic primar cardiolog, MedLife Grivița, transmite Hotnews.ro.

Dr. Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru, a publicat un text despre cei care decid să își încheie viața în această perioadă pandemică, după ce o studentă la Medicină din Iași s-ar fi sinucis săptămâna trecută.

SARS COV-2 poate avea un impact puternic asupra organismului celui infectat. Dr. Alina Stanca, medic primar pneumolog la MedLife, explică modalitățile prin care virusul afectează plămânii bolnavului.

Fostul director al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, dr. Tom Frieden, a explicat pe înțelesul tuturor, cum funcționează vaccinurile anti-COVID produse de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna.

Al doilea val al coronavirusului este mai ușor de gestionat acum, deoarece nu mai există psihoza de la primul val.

Principalele surse de infectare cu coronavirus sunt transportul în comun, petrecerile, mai ales ale adolescenților, și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție. Este concluzia medicului Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Cu siguranţă ştii deja de ce este important să porţi mască. Dacă întâlneşti însă persoane care poartă, de acum le poţi arăta un clip sugestiv.