Sfatul medicului

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, Raed Arafat a explicat, printr-o schemă publicată pe Facebook, de ce este importantă purtarea măștii de protecție.

Virgil Musta, medicul infecționist timișorean, care a vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, face apel la oameni.

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că nu există „aproape nicio șansă” ca noul coronavirus să fie eradicat.

Participăm toți la combaterea noului virus purtând mască în locurile publice. Atenție, însă: vă protejează doar dacă este folosită corect, adică dacă vă acoperă nasul și gura.

Copiii, mai ales la vârste fragede, deseori contractează infecții virale, lucru firesc pentru perioada de creștere a copilului. Pentru a proteja copii de complicații, trebuie evitată administrarea antibioticelor, antitusivelor sau preparatelor antipiretice, care sunt improprii pentru perioada de copilărie, în special pentru copiii de vârstă fragedă.

Medicii atrag atenția că SARS-COV-2 nu atacă doar plămânii, ci și alte organe

Medicul Radu Crişan, șeful Secţiei I de Pneumologie din cadrul Spitalului de Pneumologie din Iaşi, vorbeşte despre beneficiile igienizării căilor respiratorii.

“Purtați mască atunci când ieșiți din casă!”, este recomandarea în perioada pandemiei de coronavirus, transformată în obligație în mai multe județe din România.

Noul coronavirus va rămâne cu noi pentru totdeauna, la fel ca alte virusuri care generează acum aproximativ 30% din răcelile anuale.