Sfatul medicului

Cunoscutul medic ucrainean a dezvăluit pentru internauți care sunt medicamentele pe care le recomandă să le aibă fiecare la îndemână în perioada de pandemie, cazurile raportate de infecție în lume, depășind cifra de 1,2 milioane. Iată care sunt acestea.

Doctorul Virgil Musta, şeful secţiei de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, locul unde au fost vindecaţi cei mai mulți pacienți de coronavirus de pe teritoriul României, a oferit 13 sfaturi prin care ne putem feri de virus.

De la începutul epidemiei de coronavirus, oamenii au fost îndemnați să stea în case și să se spele bine pe mâini.

Medicii recomandă ca, pe durata epidemiei de coronavirus, barba și mustața să fie tunse până când părul facial nu mai este vizibil.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a elaborat un șir de recomandări pentru persoanele în etate, acestea fiind mai predispuse la infectarea cu COVID-19, cum să evite îmbolnăvirea.

Covid-19 nu ucide doar vârstnicii. Și tinerii au devenit victime ale noului coronavirus, mai ales dacă sufereau și de alte boli.

Inflamația mucoasei lacrimale a ochiului poate fi un simptom timpuriu al infecției cu coronavirus, la unii pacienți, avertizează serviciul de presă al Academiei Americane de Oftalmologie.

Este foarte important să ţinem cont de recomandările şi sfaturile autorităţilor în această perioadă, astfel că un pompier italian a realizat un tutorial în care prezintă modul esenţial de ştiut prin care să îţi scoţi mănuşile de unică folosinţă astfel încât să nu te infectezi cu noul coronavirus.

Medicii francezi susțin că pierderea mirosului ar avea legătură cu coronavirusul. Anosmia, fără o cauză stabilită, poate indica un pacient pozitiv cu COVID-19.