Sfatul medicului

De aproximativ 8 luni, Adrian Belîi, șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, își riscă viața împreună cu echipa de medici, asistente și infirmiere pentru a-i ajuta pe pacienții bolnavi de COVID-19.

În ultimii 15 ani, numărul vaccinărilor în rândul copiilor sub 12 luni în Moldova a scăzut cu 10%. În fiecare an, aproximativ 3.500 de copii din țară nu au primit și nu primesc protecția necesară.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a explicat la Digi24 că în România, din luna august, rata de transmitere a coronavirusului este constantă, dar a avertizat asupra a trei evenimente inevitabile care pot duce la creșterea numărului de infectări, dacă nu sunt respectate regulile.

Ce văd specialiştii în imagistică medicală atunci când investighează un pacient suspect sau cu test pozitiv SARS-Cov-2 şi mai ales ce afectare dă acest virus în dinamică a explicat pentru „Adevărul“ un medic primar radiolog.

Rusia este prima ţară care a anunţat că a aprobat vaccinul împotriva noului coronavirus.

Masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, spune medicul infecţionist Carmen Dorobăţ.

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează asupra pericolului folosirii aerului condiţionat în spaţiile închise în care sunt pacienţi infectaţi cu COVID-19.

Serviciile meteo prognozează o vară mult mai caldă decât în anii precedenți. Autoritățile de sănătate, inclusiv populația trebuie să fie pregătite pentru a preveni și aborda posibilele consecințe asupra sănătății ale expunerii la valurile de căldură.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din România, Raed Arafat a explicat, printr-o schemă publicată pe Facebook, de ce este importantă purtarea măștii de protecție.