Israelul este una dintre țările cu cel mai mare avans în privința vaccinării copiilor împotriva Covid-19

Experiența acumulată de această țară, care aplică măsuri de vaccinare într-o manieră diferită de cea europeană sau de cea americană, pune mai bine în lumină impactul vaccinării în cazul acestei categorii de vârstă, arată BBC, transmite g4media.ro.

Sursa citată prezintă opinia mai multor experți din Israel și din alte țări, care nu exclud nici ca, în timp, vaccinul împotriva Covid-19 să devină unul dintre cele administrate copiilor în primul an de viață.

Care este peisajul vaccinării în Israel? Țara s-a numărat printre cele cu cea mai rapidă campanie de vaccinare. Adulților, în primăvară.

În iunie, a recomandat vaccinarea copiilor cu vârste de peste 12 ani, iar acum a ajuns, chiar, să administreze cea de-a treia doză în rândul minorilor eligibili.

Din iulie, ea permite vaccinarea copiilor de 5-11 ani “în circumstanțe excepționale”, precum cele cauzate de probleme medicale grave.

Până în prezent, peste jumătate din populația cu vârste între 12-15 ani din Israel (53%) a fost vaccinată împotriva Covid-19. Pe categoria de vârstă 16-19 ani, 84% au fost vaccinați cu cel puțin o doză, potrivit Ministerului Sănătății din această țară.

Părinții israelieni citați de BBC au manifestat entuziasm în privința vaccinării, invocând: teama că s-ar putea infecta copiii, teama de noi perioade de carantină, teama că ar putea rămâne în urmă cu școala, riscul să nu poată învăța la distanță din cauza lipsei de concentrare sau din imposibilitatea de conectare.

Temerile, în această țară, au fost alimentate puternic de răspândirea rapidă a variantei Delta, în vară, fenomen ce a dus la o creștere rapidă a numărului de cazuri de infectare în rândul copiilor, din septembrie.

g4media.ro

Sfatul Medicului