Utilizarea mănuşilor de unică folosinţă a devenit un obicei tot mai frecvent de la începutul epidemiei de SARS-CoV-2. Le vezi peste tot, în supermarketuri, autobuz sau pe stradă.

Experţii germani au demontat mitul conform căruia am fi mai protejaţi împotriva noului virus, notează Deutsche Welle, transmite Mediafax.ro

Se pare că materialul poros din care sunt confecţionate poate depozita bacteriile pentru mai mult timp. Din acest motiv, patogenilor le este uşor să se infiltreze după un timp prin materialul protectiv.

Chiar dacă utilizarea lor este necesară în sistemul medical, acestea protejează pentru o scurtă durată de timp. Doctorii în continuare îşi spală mâinile şi le dezinfectează după folosirea acestora.

Indiferent din ce material sunt confecţionate, mănuşile de unică folosinţă oferă senzaţia de sterilitate. Dar această senzaţie este foarte înşelătoare. Atunci când atingeţi cu mănuşile obiectele personale puteţi răspândi bacteriile pe o suprafaţă mult mai mare.

Pericolul la care vă expuneţi atunci când folosiţi mănuşi este mult mai mare. Cum virusul trăieşte pe suprafeţe, este irelevant dacă vă atingeţi faţa direct cu mănuşa sau cu unul dintre obiectele personale pe care le-aţi atins cu aceasta.

Toţi cei care vor să se protejeze pe ei şi pe cei dragi de coronavirus sunt sfătuiţi să respecte normele de igienă, distanţare socială şi să evite utilizarea mănuşilor de unică folosinţă. Dacă totuşi aţi folosit mănuşi, nu le aruncaţi neglijent, acest lucru fiind considerat un gest antisocial. Folosiţi un sac pentru deşeuri care nu este reciclabil.

Sfatul Medicului