Fumatul ucide în mai multe feluri când este vorba despre Covid-19. Nu doar că fragilizează imunitatea şi sistemul respirator, ceea ce creşte riscul dezvoltării unor forme mai grave ale bolii, ci este şi o cale rapidă de a te infecta cu noul coronavirus.

“Fumatul este cea mai interesantă cale de transmitere. Fără să vrei atingi cu buzele degetele cu care scoţi ţigara din pachet. Dacă o mai şi oferi, ca între fumători, riscul este imens”, a declarat Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, transmite  Mediafax.

Medicul spune că virusul nu se transmite dacă sunt respectate măsurile de igienă recomandate.

„Să ştiţi că virusul nu intră pe sub tiv, pe sub pantaloni şi urcă pe picior în sus. Sau găseşte o crăpătură în combinezoane şi se streacoară şi începe să te mânânce pielea. Virusul intră pe mucoasă bucală, nazală şi conjunctive”, a afirmat Emilian Imbri.

O persoană se poate infecta fie atunci când este în contact cu cineva bolnav de Covid-19, fie când atinge o suprafaţă care nu a fost dezinfecată şi duce mâna la faţă. Şi pentru că virusul poate rezista mai multe zile, mâinile trebuie spălate de fiecare dată când atingi un obiect sau o suprafaţă care nu au fost dezinfectate.

Sfatul Medicului