Specialiștii ANSP continuă activitățile de mobilizare a comunității pentru sporirea cererii la vaccinare și stoparea declanșării cazurilor de boală, în legătură cu înregistrarea focarului de rujeolă în comuna Sângereii Noi. Așadar, medicii ANSP și experți ai Biroului de țară al OMS s-au deplasat în localitate pentru trasarea măsurilor antiepidemice și de prevenire a răspândirii infecției.

Potrivit ANSP, până în prezent s-au înregistrat peste 50 de cazuri de boală în rândul persoanelor care nu au fost vaccinate împotriva rujeolei, transmite Știri.md.

De menționat că în comuna Sângereii Noi se desfășoară campania de informare și vaccinare a persoanelor nevaccinate contra rujeolei.

Echipele, formate din specialiști din cadrul Centrului de Sănătate Publică Bălți (Sângerei) al ANSP, din asistența medicală primară, cu suportul APL, vizitează familii pentru a informa despre beneficiile vaccinării drept unica cale de prevenire a rujeolei.

Datorită acestei activități, în perioada 20.06 - 02.07.2024, în comună au fost vaccinate împotriva rujeolei 57 de persoane (preponderent copii), inclusiv 32 de copii vaccinați cu prima doză (cu părinți care anterior refuzau vaccinarea).

știri.md

Sfatul Medicului