Medicii, de la care așteptăm să pună capăt acestei epidemii și să fie printre cei mai protejați de noul coronavirus, spun că își pun în pericol viețile zi de zi.

În spitale nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente, transmite  digi24.ro.

Izabela Pănescu: Ce echipamente aveți în spital? Pentru că sunteți spital de pneumologie.

Oana Deleanu, medic primar pneumolog la Spitalul „Marius Nasta”: Noi, pielea noastră, o bariera naturală suficientă, mucoasa noastră nazală și orală, o barieră suficientă, hainele de spital, peste care se poate pune un halat de cârpă.

De fapt nu aveți echipament...

Oana Deleanu: Nu avem... Nicio măsură nu este sigură. Îmi spunea un prieten din Italia că în spital medical cu echipament de scafandri, complet etanșe, s-a infectat în proporție de 20%. Auzisem de la cineva din domeniu că personalul medical la nivel global s-a infectat în proporție de 40%. 

S-au infectat, dar măcar și-au luat măsurile despre care se știe că trebuiesc luate. Dar dacă nu le iei nici pe alea? Să ne așteptăm ca personalul medical să se infecteze câți, 90%? Gândiți-vă că medicii sunt mai expuși, în mod repetat. Imunitatea ta există, dar la un moment dat spune: mă scuzați, m-am dus la culcare. Ce se va întâmpla când se vor infecta 60-70% din personalul medical?

Sfatul Medicului