Ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari a solicitat conducerii Institutului Oncologic să elimine consultațiile contra cost din cadrul secțiilor spitalicești.

Se întâmplă după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe informații despre faptul că se percep taxe neoficiale pentru consultațiile la medici, în cadrul secțiilor spitalicești. Pentru a verifica informația, Svetlana Cebotari a efectuat o vizită la Institutul Oncologic pentru a vedea în ce mod se realizează consultațiile și investigațiile în cadrul acestei instituții.

Oficialul a vizitat Secția spitalicească, unde a discutat cu pacienții despre calitatea serviciilor medicale acordate, despre tratament, dar și despre problemele pe care le întâmpină în cadrul instituției.

Pacienții au declarat că este necesară reparația secțiilor, dotarea cu mobilier nou și echipamente medicale performante.

22 03 2018b

Ministrul Sănătății a dat asigurări că se vor depune eforturile necesare ca această instituție să dispună de toate condițiile necesare, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune metode de tratament.

De asemenea, Svetlana Cebotari a solicitat conducerii instituției ca să fie eliminate complet consultațiile planificate de către medici în cadrul Secțiilor spitalicești, contra plată, din moment ce în cadrul Centrului Consultativ Diagnostic sunt absolut gratuite.

Oficialul a subliniat și importanța unei comunicări eficiente cu pacienții și le-a sugerat să-și schimbe atitudinea față de bolnavi.

22 03 2018c

agora.md

Sfatul Medicului