Unitatea Primiri Urgențe a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău a fost inaugurată miercuri, după ce au fost finisate lucrările de reparație cu contribuția Ambasadei Republicii Cehe și a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Potrivit IPN, secția a fost dotată cu mobilier modern și cu tehnică medicală performantă. Este vorba de aparat portabil de ventilație artificială, monitoare cardio respiratorii, brancardă de urgență și terapie intensivă, aspirator medical, pat pentru resuscitare, analizator hematologie automat etc.

În cadrul secției asistența medicală se va acorda după principiul de gravitate, primii fiind preluați pacienții al căror risc vital este evaluat în triaj și pacienții pentru care există un risc de agravare rapidă.

Renovarea secției a avut loc în cadrul unui proiect investițional finanțat de Ambasada Republicii Cehe, în valoare de aproape 315 mii de lei și a unui proiect finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale CNAM, în valoare de 1,8 milioane de lei.

realitatea.md

Sfatul Medicului