Medicii din ţara noastră vor face stagii gratuite în instituţii medicale din Republica Turcia. Instruirea se va desfăşura în cadrul unui nou program de colaborare, care urmează să fie semnat între Ministerele Sănătăţii din Republica Moldova şi Turcia.

Potrivit Ministerului Sănătății, planul de acțiuni între cele două ministere va fi implementat în perioada 2017-2020. Documentul prevede instruirea medicilor în domeniile asistenței medicale prespitalicești, neurochirurgie, chirurgiei cardiovasculare, endovasculare și ortopedie. De instruire vor beneficia și specialiștii în sănătate publică. Subiectul a fost discutat la 23 mai de către ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, și ministrul Sănătății din Turcia, Recep Akdag, în cadrul reuniunii Adunării Mondiale a Sănătății.

Amintim că, ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, participă la cea de-a 70-a reuniune a Adunării Mondiale a Sănătății. Evenimentul se desfășoară la Geneva, Elveția, în perioada 21-25 mai. În cadrul adunării va fi aleasă noua conducere a Organizației Mondiale a Sănătății.

trm.md

Sfatul Medicului