Numărul noilor cazuri raportate de variola maimuţei a scăzut în ultima săptămână la nivel global, au anunţat joi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citaţi de Agerpres cu referire la DPA.

În săptămâna 15-21 august au fost raportate cu 21% mai puţine cazuri decât în săptămâna precedentă, au precizat experţii de la OMS, transmite Agerpres.

În cele patru săptămâni anterioare intervalului menţionat, numărul de cazuri urmase o tendinţă de creştere.

"Această situaţie ar putea să reflecte primele semnale ce atestă scăderea cazurilor în regiunea Europa, însă acest aspect va trebui să fie confirmat ulterior", au anunţat joi, de la Geneva, reprezentanţii OMS.

Regiunea Europa din cadrul OMS include 53 de ţări - statele din Uniunea Europeană, cărora li se adaugă şi alte ţări, precum Turcia, Turkmenistan, Rusia şi Israel.

În schimb, în regiunile America de Nord şi America de Sud, numărul cazurilor de variola maimuţei a continuat să crească.

La nivel mondial, 5.907 cazuri au fost raportate în ultima săptămână, în comparaţie cu cele 7.477 de cazuri confirmate în săptămâna precedentă.

În total, 41.600 de cazuri şi 12 decese au fost raportate către OMS de 96 de ţări de la începutul acestui an.

Germania se află în topul primelor patru ţări din lume cu cele mai multe cazuri, fiind depăşită de Statele Unite (cu peste 14.000 de cazuri), Spania şi Brazilia.

agerpres.ro

Sfatul Medicului