Fiecare a treia persoană din Republica Moldova suferă de cel puţin o boală cronică, arată datele unui studiu realizat de Biroul Naţional de Statistică la cererea Ministerului Sănătăţii.

În topul principalelor cauze ale morbidităţii sunt afecţiunile aparatului circulator, bolile aparatului respirator şi bolile aparatului digestiv, transmite IPN.

36% din populaţia din mediul urban suferă de cel puţin o boală cronică, în comparaţie cu 35,2% în mediul rural. Această situaţie este diferită de cea din anul 2012, când rata prevalenţei bolilor cronice pentru populaţia din mediul rural era mai mare decât pentru populaţia din mediul urban, respectiv 33,7% şi 32,4%.

Populaţia din mediul urban mai frecvent suferă de boli ale aparatului digestiv, iar populaţia de la sate – de boli ale aparatului circulator, scrie independent.md.

Începând cu vârsta de 55 de ani, ponderea persoanelor care suferă de boli cronice depăşeşte cota parte a persoanelor care nu au raportat nicio boală cronică practic de două ori.

independent.md

Sfatul Medicului