ȘTIRI

Una dintre controversele pandemiei COVID-19 este posibilitatea transmiterii noului coronavirus prin aerosoli, acele particule foarte fine care rămân în suspensie şi pot apărea atât din cauza picăturilor infectate expulzate atât prin tuse ori strănut, cât şi prin activităţi precum vorbitul sau cântatul.

Detalii...  

În perioada lunilor august-octombrie, conform calendarului polenic al Republicii Moldova, are loc înflorirea ambroziei, pelinului, lobodei și a cânepei.

Detalii...  

Măştile chirurgicale opresc peste 90% dintre particulele emise în timpul vorbirii, potrivit unui studiu comparativ a 14 tipuri de măşti, care a ajuns la concluzia că bandanele şi fularele din polar au eficienţa cea mai redusă, informează AFP.

Detalii...  

Şeful secţiei ATI a Spitalului Judeţean din Alba Iulia, medicul Silviu Tuzeş, transmite un mesaj tranşant celor care nu cred în existenţa COVID-19.

Detalii...  

Un vaccin contra coronavirusului este de mult timp descris ca panaceu pentru această pandemie. O înțepătură „magică” în braț declanșează imunitate și, în timp, virusul va dispărea.

Detalii...  

Fundaţia Star of Hope România, în parteneriat cu organizaţia Copil, Comunitate, Familie din Republica Moldova, lansează un proiect transfrontalier care se referă la accesul la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu.

Detalii...  

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Manchester arată că printre sechelele pe care virusul Sars-COV-2 le-ar putea lăsa pe termen lung sunt și problemele cu auzul.

Detalii...  

În ultima perioadă în țară se atestă o creștere a numărului de copii infectați.

Detalii...  

Manifestări neurologice precum depresia, anxietatea, irascibilitatea, astenia și tulburările de conștiință sunt simptome asociate cu noul coronavirus.

Detalii...  

Sfatul Medicului