ȘTIRI

Majoritatea bolnavilor afectați de coronavirus care au fost internați prezintă o pneumonie severă care afectează ambii plămâni, marca formei grave a bolii, potrivit OMS.

Citește mai departe...  

Cercetătorii încearcă să determine dacă noul coronavirus se poate răspândi și prin aerul respirat. Specialiștii în boli infecțioase nu au nicio îndoială că aerosolii pot transporta virusul.

Citește mai departe...  

Una dintre cele mai importante recomandări în perioada pandemiei se referă la spălarea cât mai des a mâinilor şi folosirea dezinfectantului. Sunt cele mai utile modalităţi prin care putem ţine virusul la distanţă.

Citește mai departe...  

Patogenul care provoacă Covid-19 rezistă până la 3 ore pe unele suprafețe cum ar fi șervețelele, dar poate să rămână zile întregi pe bancnote, metal și plastic, spun cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong.

Citește mai departe...  

Cei care se plâng că izolarea şi distanţarea socială sunt greu de suportat ar trebui să ştie prin ce trece un pacient care ajunge la terapie intensivă.

Citește mai departe...  

”Eu mă vindec și continui să elimin virusul 30 de zile. Sigur pot să îi infectez pe cei din apropierea mea”.

Citește mai departe...  

Fujifilm Holdings Corp a anunţat că a dezvoltat un test de depistare rapidă a noului coronavirus ce provoacă maladia infecţioasă COVID-19, care reduce timpul de furnizare a rezultatelor la aproximativ două ore.

Citește mai departe...  

Testele actuale de diagnosticare a infecţiei virale COVID-19 nu detectează 3 bolnavi din 10, potrivit unor estimări, o marjă de eroare care nu ar avea însă legătură cu fiabilitatea lor şi care s-ar explica adeseori printr-o prelevare necorespunzătoare, informează AFP, joi.

Citește mai departe...  

Un grup ştiinţific de prestigiu a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă alături de Donald Trump la Casa Albă, că cercetările arată că noul coronavirus poate fi răspândit nu doar prin strănut sau tuse, ci şi doar vorbind sau chiar doar respirând, informează CNN.

Citește mai departe...  

Sfatul Medicului