ȘTIRI

Oamenii de știință au început un proces de testare în urma căruia se va stabili dacă ibuprofenul îi poate ajuta pe pacienții spitalizați infectați cu coronavirus.

Detalii...  

În urma analizelor realizate de experţi, în câteva luni se pare că vom scăpa definitiv de coronavirus.

Detalii...  

Pacienţii infectaţi cu coronavirus prezintă un risc mai ridicat de mortalitate după o intervenţie chirurgicală, arată un studiu publicat de echipa de cercetare CovidSurg Collaborative în revista The Lancet.

Detalii...  

Au trecut 6 luni de la apariția primului focar de coronavirus, în provincia chineză Wuhan. Nu s-a descoperit un vaccin, dar sunt în curs de desfășurare sute de studii clinice în țări din lumea întreagă. Câteva zeci dintre ele se află într-un stadiu destul de avansat.

Detalii...  

Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi o serie de alţi oameni de ştiinţă au declarat, luni, că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus care cauzează pandemia de COVID-19 şi-a pierdut din putere.

Detalii...  

Un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 va intra în faza de testare umană, anunță compania farmaceutică Eli Lilly.

Detalii...  

Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala.

Detalii...  

În contextul în care țările din întreaga lume planifică să faciliteze și mai mult deblocarea restricțiilor, specialiștii atrag atenția asupra unor cazuri de „super-răspânditori” de COVID-19, ce pot favoriza apariția unui al doilea val de infectări.

Detalii...  

Un studiu genetic care a vizat virusul SARS-CoV-2 a condus la identificarea unui număr de 70 de mutaţii ale acestuia în rândul probelor recoltate şi secvenţiate, dintre care 17 nu erau până acum cunoscute.

Detalii...  

Sfatul Medicului