ȘTIRI

Una dintre marile mistere pe care încearcă să le elucideze în prezent oamenii de știință este cel al opririi sau măcar al încetinirii procesului de îmbătrânire.

Detalii...  

În articol găsești mai multe remedii rapide pentru răceala și gripă pe care le poți face acasă.

Detalii...  

Aerul uscat este un produs secundar natural al vremii reci. Pe măsură ce temperaturile scad, aerul își pierde drastic capacitatea de a reține apa. Totodată, odată cu conectarea sistemului de încălzire, umiditatea din încăperi scade. În ansamblu, aceste două condiții determină reducerea umidității din încăperile de locuit.

Detalii...  

Sănătatea mintală este o componentă integrală și esențială a sănătății. Aceasta este o stare de bine în care un individ își realizează propriul potențial, poate face față stresului, lucrând productiv și fiind capabil să aducă o contribuții comunității sale.

Detalii...  

Majoritatea medicilor și nutriționiștilor recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi. Vedem recomandarea în ghiduri de sănătate sau în spoturile publicitare la TV. Un studiu realizat recent dărâmă din temelii tot ce se știa despre beneficiile celor 8 pahare de apă pe zi.

Detalii...  

Cel mai frecvent folosit medicament pentru dureri şi nu numai, acetaminofenul, cunoscut drept paracetamol, poate avea efecte și dincolo de cele deja cunoscute, iar potrivit unui studiu recent, acesta ne predispune la un comportament riscant.

Detalii...  

O scanare RMN (imagistică prin rezonanță magnetică) este un test care creează imagini clare ale structurilor din interiorul corpului dumneavoastră cu ajutorul unui magnet mare, a undelor radio și a unui computer. Medicii utilizează RMN pentru a evalua, diagnostica și monitoriza mai multe afecțiuni medicale diferite.

Detalii...  

Cătina este un remediu natural pentru o multitudine de afecţiuni ale organismului, atât interne cât şi externe. Ea este un arbust cu o arie foarte mare de răspândire, deloc pretenţios şi ale cărui fructe îşi menţin proprietăţile benefice pentru organism chiar şi în condiţii de ger.

Detalii...  

Care e dieta pentru un sistem imunitar eficient? Peşte, legume, probiotice și prebiotice. Cu aceste „ingrediente", iarna poate trece fără prea multe infecții respiratorii. Mai multe explicații aflați în emisiunea „Doctor de bine”.

Detalii...  

Sfatul Medicului