ȘTIRI

După ce ieri, la Chișinău au ajuns primele doze de vaccin donate de către guvernul României, autoritățile anunță că de mâine ar putea începe campania de imunizare.

Detalii...  

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat, recent, că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, a spus Anthony Fauci reporterilor, în timpul unui briefing la Casa Albă.

Detalii...  

O simplă conversaţie între două persoane care se află aproape una de alta, cu sau fără mască, cum ar fi într-un coafor sau într-un cabinet stomatologic, poate transmite coronavirusul.

Detalii...  

O echipă de cercetători de la Şcoala Superioară de Economie (HSE) din Rusia susţine că a descoperit o ''predispoziţie genetică pentru cazurile severe de COVID-19'', afecţiunea provocată de noul coronavirus.

Detalii...  

Femeile gravide, la internarea în maternitate, nu necesită prezentarea testului PCR COVID-19 dacă nu întrunesc criteriile definiției de caz suspect.

Detalii...  

Un studiu realizat pe rezidenţii din staţiunea montană Ischgl, considerată cel mai grav focar de coronavirus din Austria, a descoperit că, la cel puţin opt luni după ce au contractat virusul SARS-CoV-2, cei mai mulţi dintre localnici şi-au păstrat imunitatea dobândită faţă de maladia COVID-19, au anunţat joi autorii cercetării.

Detalii...  

O echipă de cercetători a cerut miercuri guvernelor să amâne administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID19 dezvoltat de Pfizer, despre care ei afirmă că are o eficacitate de 92,6% după prima doză, relatează joi Reuters.

Detalii...  

Vaccinurile anti-COVID-19 vor ajunge cu întârziere în Republica Moldova din cauza cererii mari de ser la nivel internațional, dar și a insuficienței de vaccin pe piață, a declarat pentru IPN Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Detalii...  

În legătură cu autorizarea vaccinurilor anti-COVID-19, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) vine cu mai mule precizări.

Detalii...  

Sfatul Medicului