ȘTIRI

Descoperirea provine în urma unui studiu efectuat de Universitatea San Diego, California, scrie Euronews. Potrivit cercătătorilor, COVID-19 nu ar fi o afecţiune a aparatului respirator, ci a celui vascular.

Detalii...  

Vaccinul rusesc Sputnik V nu a fost verificat în Republica Moldova, în urma controverselor apărute în Brazilia și Slovacia, țări ale căror autorități medicale au ridicat mai multe semne de întrebare după ce au efectuat cercetări asupra serului rusesc.

Detalii...  

O singură doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca poate reduce transmiterea coronavirusului cu aproape jumătate în aceeaşi familie, unde riscul de contaminare este mare, potrivit unui studiu al agenţiei engleze de sănătate publică, notează AFP.

Detalii...  

Zeci de voluntari participă în prezent la testarea unei pastile a companiei Pfizer, care ar putea fi un remediu pentru pandemia de COVID-19 chiar în acest an.

Detalii...  

Un studiu interesant a descoperit o mică asociere între folosirea de suplimente și infecțiile de COVID-19 în rândul femeilor care consumă anumite tipuri de vitamine.

Detalii...  

Infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) se manifestă foarte diferit de la un pacient la altul, iar specialiștii încearcă să țină sub control atât boala, cât și consecințele pandemiei.

Detalii...  

Cu doar un an în urmă, medicii au început să observe că mulți pacienți cu COVID-19 ajung la urgențe cu accidente vasculare cerebrale și s-au plâns că cheagurile de sânge înfundă aparatele de dializă și alte echipamente folosite pentru a menține în viață pacienții.

Detalii...  

Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19, mai ales în rândul femeilor.

Detalii...  

Teama provocată de COVID-19 i-a făcut pe mulți să caute diverse tratamente și medicamente miraculoase.

Detalii...  

Sfatul Medicului