ȘTIRI

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 creşte de la o saptămână la alta, în Moldova. Specialiştii trag un semnal de alarmă, după ce au înregistrat săptămâna trecută peste 800 de contaminaţi cu noul coronavirus, dublu decât a fost săptămâna precedentă.

Detalii...  

Rezistența la antimicrobiene este definită în Republica Moldova ca problemă specială de sănătate publică, determinată de creșterea continuă a rezistenței microbilor la antibiotice.

Detalii...  

Afecțiunea de care tot mai mulți copii suferă, fără ca părinții să își dea seama: Simptomele după care o poți recunoaște.

Detalii...  

În Moldova, zilnic este depistat cel puțin un caz nou de cancer de col uterin. Din cauza adresării târzii la medic, în fiecare an, mai mult de 150 de femei mor de cancer cervical. Situația ar putea fi cu totul alta dacă femeile și-ar face periodic screeningul de col uterin.

Detalii...  

Peste 400 de cadre medicale lipsesc în prezent în instituțiile de învățământ din țară, ceea ce constituie un deficit de peste 15% din personalul necesar. Una dintre cauzele pentru care specialiștii nu vor să se angajeze în școli și în grădinițe este salariul mai mic decât cel oferit în sistemul de sănătate.

Detalii...  

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii din Chișinău sunt internați 21 de pacienți cu SAR-CoV-2, dintre care 17 sunt copii cu vârsta de până la un an.

Detalii...  

Neurologii de la Institutul de cercetare Scripps au identificat circuite cerebrale care determină mamiferele să vrea să mănânce mai mult atunci când sunt expuse la temperaturi scăzute.

Detalii...  

În ritmul alert al vieții moderne, nu este neobișnuit să ne confruntăm cu starea de oboseală și lipsa de energie. Presiunile profesionale, responsabilitățile familiale și stilul de viață agitat pot contribui la această stare nefavorabilă.

Detalii...  

Când vine vorba de sănătatea dentară și orală, știm cu toții că trebuie să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori, să folosim ața dentară de câteva ori pe zi și să vizităm dentistul în mod regulat. Totuși, puțini sunt cei care ne spun ce nu ar trebui să facem.

Detalii...  

Sfatul Medicului