Nicolae Furtună, vicedirector al Centrului Național de Sănătate Publică și șef al Comisiei de investigare, formată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, spune că scandalul datelor neveridice despre vaccinare este o palmă dată sistemului de sănătate.

Detalii...  

După 60 de ani de muncă în domeniul medicinei legale, în acest an s-a învrednicit de Premiul Național la categoria știință.

Detalii...  

Are peste 30 de ani de experiență în domeniul chirurgiei și 41 de invenții brevetate. Învață studenții cum se stabilește corect un diagnostic, dar și cum să stăpânească arta bisturiului. Numai în acest mod, consideră el, pacientul poate fi tratat corect.

Detalii...  

În contextul ultimelor evenimente privind excluderea ONG-urilor din procesul de negocieri al următorului grant pentru țară oferit de Fondul Global, vă propunem un interviu cu fostul director al Centrului pentru Politici și Analize în Sănătate, Viorel Soltan.

Detalii...  

Moldova s-a confruntat, până la venirea Fondului Global în țară, cu o epidemie HIV de proporții.

Detalii...  

Despre dosarul licitațiilor trucate, cel puțin în ultima vreme, nu se aude practic nimic. Procurorii spun că e în instanță și merge conform procedurilor. E un dosar voluminos, care nu poate fi examinat în câteva luni, mai ales că sunt vizate peste 30 de persoane din domeniul sănătății și un agent economic.

Detalii...  

Moldova nu are acum o instituție care să se ocupe doar de situațiile excepționale care amenință sănătatea publică. Toate structurile au fost desființate odată cu reorganizarea Serviciului de Urgență din țară și desființarea Serviciului republican de medicină a calamităților.

Detalii...  

Asociația Națională „Învingem Mucoviscidoza” din Moldova a organizat recent mai multe cine de caritate, menite să informeze societatea despre ce este fibroza chistică sau mucoviscidoza, o maladie rară care afectează plămânii pacienților și tratamentul căreia durează toată viața.

Detalii...  

Este oare corect ca doctorul să fie un instrument gratuit de obținere a prescripției medicale și există sau nu în Belarus oligarhi în halate albe – despre aceasta și altele a povestit într-un interviul pentru news.tut, Nicolai Șavlov, medic de categorie superioară și cu 40 de ani de experiență în domeniu.

Detalii...  

Sfatul Medicului